Bestellen bij Bol.com of bij Boekhandel Bijleveld

 

ERICH FROMM

DE ANGST VOOR VRIJHEID

met een voorwoord van fernando savater


nur 740 / 256 blz. / pbk. / € 19,50

isbn 978.90.6131.585.8

– 15de druk van everseller in groot formaat –

Dit is een blijvend actueel standaardwerk over de betekenis van vrijheid voor het individu en voor de samenleving door een van de grootste denkers uit de moderne tijd. Fromm ontrafelt de paradox dat de mens hunkert naar vrijheid maar er ook bang voor is, en dat vrijheid hand in hand gaat met de woekering van onbuigzaamheid, destructivisme en conformisme.

De angst voor vrijheid is een «must read» voor iedereen die wil begrijpen waarom zovele mensen vluchten in de totalitaire verleiding van fundamentalistische religies, autoritaire ideologieën of willoos consumentisme.

Fromm ontvouwt in dit boek een weids panorama waarin de geschiedenis wordt getoond als enerzijds een voortdurende strijd voor vrijheid en als anderzijds een even voortdurende vlucht voor dezelfde vrijheid. Hij maakt duidelijk dat vrijheid onbegrepen blijft zolang we haar opvatten als «vrijheid van» en niet als «vrijheid tot». En alleen deze vrijheid is de enige vrijheid die ons in staat stelt tot volledige ontplooiing van ons mens-zijn.

«een der belangrijkste boeken van onze tijd.» – tls

Bestellen bij Bol.com of bij Boekhandel Bijleveld