Bestellen bij Bol.com of bij Boekhandel Bijleveld

 

FERNANDO SAVATER

GOED SAMEN LEVEN

– politiek voor mensen van nu –


nur 730, 740 / 172 blz. / pbk. / € 18,50

isbn 978.90.6131.705.0

– nieuwe, geactualiseerde editie van klassieke savater –

In zijn hoogst actuele boek Goed samen leven buigt de meest gelezen filosoof van onze tijd zich over een van de urgentste problemen van onze tijd: hoe kunnen wij goed samen leven in onze veran­de­rende wereld. Op dezelfde speelse wijze als hij in zijn mega-best­seller Het goede leven de ethiek benadert, be­handelt Fernando Savater in dit boek de po­litiek. En dan in de breedste zin van het woord, want politiek gaat niet alleen om regering of parle­ment, niet om be­roepsbestuurders of ambtelijke nota’s, politiek gaat om hoe wij op straat, op school, op het internet, ja in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

In Goed samen leven maakt Savater duidelijk dat politiek een ander woord is voor kwesties waar iedereen – jong en oud, man en vrouw – elke dag opnieuw tegenaan loopt. Het gaat dan om alledaagse vraagstukken als: waarom betekent vrijheid ook verantwoordelijkheid? – wat is de relatie tussen individualisme en gemeenschapszin? – wat heeft eigenbelang te maken met het welzijn van anderen? Dit boek maakt op even inspirerende als enthousiasmerende wijze duidelijk waarom politiek ons allen elke dag opnieuw ter harte gaat.

«sterk aanbevolen voor elke wereldburger.» – el país

«fernando savater is een filosoof die swingt!»
– libèration –

fernando savater (1947) is hoogleraar filosofie aan de universiteit van Madrid en publiceerde onder meer de internationale bestsellers Het goede leven, Ethiek nu! en De waarde van opvoeden. In 1997 werd hij voor zijn gehele œuvre onderscheiden met de J.P. van Praag-prijs.


uit de inhoud:

– Waarom wij hier bijeen zijn | Gehoorzaam en opstandig –

– Wie heeft het hier voor het zeggen? | De grote uitvinding van de Grieken –

– Allen voor één; één voor allen | De rijkdommen der aarde –

– Oorlog aan de oorlog | Vrij of gelukkig? –


«Savater geeft lessen in ethiek die de moeite waard zijn.
Hij schrijft aanstekelijke boeken waar een mens vrolijk van wordt.
»

– nrc handelsblad –

– winnaar van de premio planeta 2008 –

Bestellen bij Bol.com of bij Boekhandel Bijleveld